Vår vision

Våren 2012 spökskrev Petra Ariton ICA-handlaren som drog i nödbromsen, en bok om medveten närvaro, som är hennes coachkollega Roger Marklunds berättelse om hur han trodde att livet var slut när han hamnade på hjärtintensiven och hur han då bestämde sig för att aldrig mer missa en endaste sekund av sitt liv igen. Det var när boken nästan var klar som det landade en vision i Petra att fortsätta hjälpa personer som bär på en verklighetsbaserad berättelse som de vill få publicerad. Det var starten av Ariton Förlag, som är ett förlag med utgivningsområde personlig utveckling. De brinner för vanliga människors berörande berättelser om att överkomma hinder. Berättelser som inte bara delas genom böcker, utan även genom webbtidningar, bloggar, webbradio, podd och webb-tv. Och nu också genom denna kursportal.

Petra Ariton

Mångsysslande kreatör

Så länge jag kan minnas har jag haft en kärlek till det skrivna språket. På önskelistan till födelsedagar och jul fanns alltid böcker. Jag var en flitig besökare på biblio-teket. Jag fyllde anteckningsböcker med berättelser. I skolan var, utan tvekan, svenska det roligaste ämnet. Som mest hade jag över 30 brevvänner från hela Sverige. Jag skrev långa brev om mina vardagsfunderingar.

Att jag idag arbetar med ord i olika former är kanske därför ingen överraskning. Vägen dit har dock varit krokig, från en magisterexamen i pedagogik med inriktning på personalutveckling och utvärdering till utbildad kropps-psykoterapeut med teknikerna intuitiv massage, light puncture, voice dialouge och frigörande andning. Jag har jobbat med allt från lägerledare, bildlärare och ungdoms-caféföreståndare till glassförsäljare, arbetsmiljökonsult och torgintervjuare.

När pandemin slog till satte jag mig i skolbänken igen. Med 30 års praktisk erfarenhet av kommunikation tyckte jag att det var dags att också få "papper" på det. Så nu har jag ytterligare en universitetsexamen.


Dennis Ariton

Projektledare

För trettio år sedan reste jag jorden runt, och för att inte tappa den upplevelsen så valde jag att föra dagbok. Det kändes ganska naturligt att föra dagbok eftersom jag redan gjort det i några år, men med skillnaden att jag nu hade ett mer uttalat syfte. Strax efter att jag kom hem så kom jag på den geniala idén att bearbeta mina dag-böcker och skriva om texterna till en bok att ge min mor i 50-årspresent. Den blev så klart uppskattad, för alla föräldrar uppskattar det som barnen gör åt dem. 

Mina nedvärderande tankar om min egen förmåga att skriva höll sig på den nivån i flera år, tills jag gick med i ett skrivar-community på nätet och lät mig inspireras av andras alster. Det var en ny värld som öppnades.

Som Coach och NLP Master Practitioner är jag fascinerad av kommunikation och kommunikations-mönster. Det är i kontakten med andra människor som vi utvecklas och tänjer våra gränser. Vi bildar oss nya uppfattningar och omvärderar gamla beslut när vi tar in ny information. Vi befinner oss i en ständig läroprocess.


-